I flera år hade Angalia Bianca sovit i övergivna byggnader i hela Chicago. Hon stal. Hon tillverkade droger. Hon tillbringade tid in och ut ur fängelse för förfalskning, stöld, överträdelse och innehav av narkotika. Men efter att hon landat i fängelse för sjunde gången förändrades något - Bianca visste att hon ville ha ett bättre liv. Hon visste bara inte hur hon skulle få det att hända.
Efter att ha avtjänat sin strafftid sökte Bianca hjälp från en lokal hemlös organisation, A Safe Haven, och flyttade till sitt skydd i stadsdelen Rogers Park. Bianca följde programmet noggrant - hon deltog i alla nödvändiga möten, klarade drogtester och var frivillig vid varje tillfälle.
 
”De lärde mig grundläggande kunskaper om vad som krävs för att leva. Jag visste inte hur jag skulle gå upp på morgonen eller hur jag skulle städa köket. De visade mig hur man gör små saker som de flesta tar för givet", säger hon.

A Safe Haven är ett nätverk av skydd som behandlar orsakerna till kronisk hemlöshet och lär sina deltagare hur man lär sig om ett liv utan droger och alkohol. Neli Vazquez-Rowland, en medlem av Rotary Club i Chicago, och hennes man, Brian Rowland, grundade organisationen för 20 år sedan. Under Vazquez-Rowlands vägledning har mer än 50 000 klienter följt ett program som inkluderar behandling, utbildning, hälsovård, arbetsträning och arbetsförmedling.