Musik är en viktig del för att kunna leva ett vanligt liv för studenter vid musikskolan för funktionshindrade barn i Paul Harris-skolan Lublin, Polen. Skolan grundades av Rotary-medlemmar och tjänar 20 elever med olika funktionsnedsättningar, inklusive Downs syndrom, autism och synstörning.
 
Rotaryklubben i Lublin-Centrum-Maria Curie-Sklodowska har bidragit med hjälp från Rotary Foundation Matching Grants och Henryk Wieniawski Musical Society, som härbärgerar skolan.
Efter att deras son Mateusz föddes med underutvecklade ögon letade Mariusz och Joanna Kania efter ett sätt att hjälpa honom att vara aktiv. När han visade en förmåga till musik letade de efter en lärare och var stolta över att hitta Paul Harris musikskola.

"En sådan skola hjälper barn som Mateusz att bredda sina perspektiv, se världen lite annorlunda och träffa nya människor", säger hans far. "Om det inte vore för den här skolan skulle det inte finnas en plats i Lublin för funktionshindrade barn som vill utvecklas musikaliskt."