Hur är det att ta ett stort team till Afrika? Det har förmodligen varit en av de mest givande upplevelserna i mitt liv. I mitten av februari började jag leda rotarymedlemmar från hela USA: s östkust genom Ghana. Jag har försökt ge teamet ett varmt ghanesiskt välkomnande som jag fick på mina tidigare resor. En stor resa är en riktig välsignelse eftersom varje person ser Ghana och vårt arbete på ett annat sätt.
En höjdpunkt för laget var att hälsa på Sagadugu-chefen. Teamet blev glada över att kunna köpa getter och mat för barn i byarna där jag stöder åtta kyrkor. Det var bra att se pastorerna i de flesta av de åtta kyrkorna, och jag var tvungen att förklara att vi bara passerade på vägen till Bolgatanga.
 
Omfattningen av det arbete som Rotary har gjort i Ghana är nästan obegripligt. Vi förändrar liv och gör skillnad. Vi har vänskap som kommer att pågå hela livet.
Vi borrade två borrhål i Bolgatanga i Upper East Region med ett bidrag som leddes av den tidigare distriktsguvernören Ben Coe och Sam Purington i Watertown, New York, och finansierades av Rotaract Club i Davidson County Community College i North Carolina och Chatham och Rocky Mount Rotary-klubbar. i Virginia.
 
Vi har ett bidrag på över 115 000 USD som vi behöver finansiera för nya och reparerade borrhål nära Techiman, Ghana. Vi vill också förbättra Holy Family Hospital som betjänar denna region. Vi vill också fortsätta vårt arbete för att hjälpa människor med Buruli Ulcer, en köttätande sjukdom. Techiman Rotary Club kontaktades i maj 2013, men de har redan en enorm lista med nya projekt.
 
Vad säger du om en resa som har förändrat ditt liv? Jag blev rörd av talet från en kvinna i ett korgvävcenter nära Bolgatanga. Hon berättade passionerat för oss att eftersom Rotary lokaliserade en brunn nära korgvävcentret 2009 har 600 tjejer möjlighet att gå i skolan. Mödrarna använder inkomsten från korgvävningen för att finansiera sina döttrars skolgång. Jag förstod aldrig att rent vatten skulle kunna leda till en bättre utbildning för tjejer. Kvinnans tal kommer att leva i mitt hjärta under mycket lång tid.
 
Av Walter Hughes, medlem av Rotary Club i Rocky Mount, Virginia, USA