2023-12-09
Årets Tomterace slog alla rekord när närmare 200 tomtar i alla åldrar satte tomteröd färg på Kristianstad. Inte minst var inslaget av barnfamiljer stort. Före själva loppet värmdes tomtarna upp av Friskis & Svettis och underhölls av Tobbes event. Efter loppet uppträdde Paw Patrol till alla barns förtjusning.
Huvudarrangörer var som tidigare Kristianstad-Gärds, Kristianstad-Hammarshus och Kristianstad-Nova Rotaryklubbar som i samarbete med Kristianstad City och med hjälp av många volontärer från Rotaract, Youngstival och andra Rotaryklubbar såg till att allting fungerade.
 
Arrangemanget stöttades av Kristianstadsbladet och många lokala företag, som förutom att sponsra med pengar också skänkte fina vinster som lottades ut på deltagarnas startkort. Paw Patrols framträdande bekostades av Sparbanken Skåne. Även enskilda rotarianer bidrog som bronssponsorer med pengar.
 
Det hela avslutades med att Furuboda Folkhögskola och Youngstival fick motta var sin check på 50 000 SEK till sin verksamhet. Resterande överskott kommer att tilldelas End Polio Now, som är Rotarys projekt för att utrota Polio i världen.